Контакти

 

България, гр. Бургас

Често задавани въпроси

^

От къде мога да наема/върна автомобил?

Можете да вземете и върнете наетият автомобил от Централен офис на фирма Global Rent a Car или летище Бургас. Вижте повече за нашите локации тук.

^

Нужна ли е кредитна карта, за да наема кола? Мога ли да използвам дебитна карта?

Когато наемате автомобил е нужно да оставите депозит с кредитна или дебитна карта (Visa или MasterCard). Сумата на депозита не се изтегля от сметката ви, само се блокира! След края на наема се разблокира автоматично до 30 дни. Депозитът варира между 150 – 500 € според класа автомобил. Депозитът може да бъде оставен и в брой, като сумата се завишава с 100%.

^

Какво е работното време на Global Rent A Car?

Работното време е от 09:00 до 18:00, от понеделник до неделя. Офисите обслужват клиенти и извън работно време, при предварителна уговорка и такса.

^

Заплаща ли се допълнително, ако часът на наемане или връщане е извън работно време?

Таксата за „Извън работно време“ e в размер на €50/ден за обслужване в часовия интервал между 00:00ч-8:59ч и между 18:01ч – 23:59ч.

^

Може ли колата да се върне на различна локация от локацията на вземане?

Вземането и връщането на автомобил може да стане във всяка една от посочените локации. Ако желаете да върнете/вземете автомобилът на различна локация от посочените, може да ви бъде начислена допълнителна такса, в зависимост от отдалечеността.

^

Горивото заплаща ли се или е включено в цената?

Автомобилът се предоставя с пълен резервоар и трябва да бъде върнат пълен. При връщане с липсващо гориво, клиентът заплаща липсващото гориво по цена 2,5, както и такса в размер на 10€, освен ако не е предварително заплатена такса „Предплатено гориво“.

^

Има ли минимална възраст за наемане на автомобил?

Минималната възраст е 21 години, шофьорът трябва да има книжка от минимум 3 години.

^

Позволено ли е излизането в чужбина?

Не, за нашите автомобили не е позволено излизането от територията на България.

Ние работим 24/7

 

+359 895 488 499